Mii de concedieri şi salarii diminuate. Acestea par să fie principalele motive pentru care dascălii din învăţământ au început protestele. Cu toate că la nivelul judeţului Braşov salariile profesorilor nu au fost modificate, aceştia se solidarizează cu colegii lor din celelalte judeţe. Astfel, în perioada următoare dascălii făgărăşeni preconizează o serie de pichetări şi mitinguri, atât la Braşov, cât şi la Bucureşti.
La începutul săptămânii dascălii din mai multe judeţe ale ţării au început protestele. Motivele principale par să fie concedierea a 15 mii de cadre didactice şi diminuarea salariilor. Cu toate că la nivelul judeţului Braşov salariile profesorilor nu au suferit modificări, aceştia se solidarizează cu colegii lor din ţară. ,,Sindicatul Diaconu Coressi, care este membru FSLI se solidarizează cu mişcările sindicale la nivel preoniversitar din toată România. Salariile noastre, începând de la 1 ianuarie 2010 nu au suferit modificări. Noi, totuşi, ne declarăm solidari cu ceilalţi şi avem un calendar de acţiuni prin care protestăm împotriva unor măsuri de economie luate de guvernanţi”, a spus prof. Mircea Prescure, lider slindical FSLI Făgăraş.
În perioada următoare dascălii făgărăşeni au pregătit un calendar al protestelor. Astfel, în zilele de 23 şi 24 martie aceştia se vor deplasa la Braşov pentru a picheta sediul Prefecturii. ,,Avem mai multe nemulţumiri. Şi aici aş putea aminti Ordonanţa 114, care se referă la modalitatea prin care se pot obţine economie de la buget, modalitate aplicată cu generozitate şi în municipiul nostru. Ne ridicăm împotriva intenţiilor de a disponibiliza 15 mii de angajaţi din învăţământ, după ce anul trecut au fost disponibilizaţi, tacit, alte 18 mii. Ne ridicăm împotriva legii 330, a proiectului noii legi a pensiilor, intenţiei guvernanţilor de a ridica vârsta limită de pensionare standard pentru femei la 65 de ani”,