Cu doar 200 de lei poţi dormi în apartamentul în care se odihnea dictatorul atunci când venea la partidele de vânătoare organizate aici Turiştii pot vizita una dintre vilele de protocol care a aparţinut familiei Ceauşescu, în comuna Miceşti. Aici erau organizate partide de vânătoare, Charles de Gaulle numărându-se printre invitaţi.
Pe drumul spre Câmpulung, la 15 kilometri de Piteşti, în comuna Miceşti, se află conacul familiei cu acelaşi nume. La intrare ne întâmpină o poartă albă, arcuită, construită dintr-un zid gros care ne deschide calea. Pe un drum pietruit care şerpuieşte pe un deal întâlneşti în cale capela familiei, construită din cărămidă, între 1939 şi 1943. În vârful dealului, ca o cetate care veghează asupra comunei, stă adâncit în liniştea pădurii conacul Miceşti. Construit într-un stil arhitectural neoromânesc clasic, în anul 1928, imobilul are subsol, parter, etaj şi mansardă, având şi două terase mari, la parter şi la etaj, care oferă o vedere de ansamblu asupra întregii comune.
CITIŢI ŞI:
Poţi dormi în patul lui Ceauşescu pe 356 de lei pe noapte
Familia Micescu îşi întindea moşiile peste comunele Ciumeşti şi Miceşti. În vila impozantă încă se mai păstrează aerul epocii. File importante din istoria ţării s-au scris aici, cel mai reprezentativ membru al familiei, avocatul Istrate Micescu elaborând Constituţia din 1938 chiar în biblioteca reşedinţei sale.
Charles de Gaulle, la vânătoare
După instaurarea regimului comunist, casa a fost confiscată în 1940, 25 de ani mai târziu transformându-se într-una din vilele de protocol ale lui Nicolae Ceauşescu. Acesta venea cam o dată sau de două ori pe an aici, alături de Elena Ceauşescu, în vizită. Nu de puţine ori şefi importanţi de state au fost invitaţi aici la partide de vânătoare, în pădure existând şi o rezervaţie de mufloni şi porci mistreţi. Bătrânii sa