Două treimi din ţările membre UE sunt nevoite să restituie Comisiei Europene fonduri destinate agriculturii pentru că nu au respectat regulile de cheltuire a banilor. România nu este vizată. Douăzeci de state trebuie să dea înapoi Comisiei Europene 346,5 milioane de euro primite din bugetul pentru agricultură. Ţările membre sunt astfel sancţionate întrucât nu au respectat regulilor de cheltuire a banilor, a anunţat, marţi, CE, citată de Reuters.Autorităţile din ţările mem
Două treimi din ţările membre UE sunt nevoite să restituie Comisiei Europene fonduri destinate agriculturii pentru că nu au respectat regulile de cheltuire a banilor. România nu este vizată.
Douăzeci de state trebuie să dea înapoi Comisiei Europene 346,5 milioane de euro primite din bugetul pentru agricultură. Ţările membre sunt astfel sancţionate întrucât nu au respectat regulilor de cheltuire a banilor, a anunţat, marţi, CE, citată de Reuters.
Autorităţile din ţările membre sunt responsabile pentru efectuarea plăţilor către fermieri, însă “procedurile de control inadecvate” din mai multe state înseamnă că o parte a banilor alocaţi trebuie restituită, a afirmat Comisia.
Cele mai multe fonduri sunt recuperate de la Grecia, Polonia şi Spania
Grecia va returna cea mai mare sumă executivului european, respectiv 124 de milioane de euro, din cauza controlului ineficient al subvenţiilor pentru producătorii de bumbac şi a “deficienţelor severe” ale plăţilor pentru dezvoltare rurală. Totodată, Polonia trebuie să restituie 92 de milioane de euro, iar Spania 47,5 milioane de euro.
Recuperarea fondurilor vizează în total 20 de ţări UE, respectiv Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Germania, Spania, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia şi Suedia, se arată în comunicatul CE. România