Constantin Stroe, vicepreşedintele Automobile Dacia are un mare merit pentru rezultatele fabricii. Odată cu noul născut, Duster, Dacia este „pe val”. Cu toate acestea, Stroe nu uită perioada de „exil” de la Timişoara care l-a făcut să se îndrăgostească de oraş, dar nici momentele pe care le-a trăit la Revoluție în primul oraș liber al țării.
Vicepreşedintele Automobile Dacia a ajuns în capitala Banatului printr-o împrejurare nefericită. După primele mişcări revoluţionare împotriva regimului ceauşist din 1987 de la Braşov, Stroe a primit propunerea să meargă acolo şi să pună pe picioare fabrica. A refuzat pe fostul prim-ministru şi pe preşedintele României de la acea vreme, iar după ce a fost destituit din funcţia de director tehnic la Dacia, a fost pedepsit prin detaşări la diverse alte intreprinderi, pentru ca în final să fie detaşat la Timişoara pentru a fabrica Lăstunul.
Ceea ce ar fi trebuit să fie coşmarul vieţii pentru Stroe, a fost o experienţă plăcută în urma căreia a reuşit să cunoască spiritul Timişoarei. „ Cei care m-au aruncat la Timişoara nu şi-au dat seama că îmi vor face cel mai bine. Voi timişorenii nici nu realizaţi în ce oraş trăiţi pentru că v-aţi obişnuit cu el. Opinia mea este a unui om de afară absolut dezinteresat, care a trăit în Timişoara ceva timp”, a spus Constantin Stroe.
Mărturia vicepreşedintelui Dacia continuă cu o adevărată declaraţie de dragoste faţă de Timişoara. „Cred că am ocolit globul pământesc de vreo 20 de ori, iar oricine m-a întrebat care ar fi oraşul din lume în care m-aş instala, care îmi place în mod deosebit, am pus Timişoara pe locul unu pentru toate motivele pentru care le am”, a mărturisit Stroe.
Motivele dragostei eterne
Constantin Stroe nu stă mult pe gânduri pentru a găsi motivele care l-au făcut să se îndrăgostească de Timişoara. Mentalitatea bănăţenilor, despre care spu