Presa economică scrie despre necesitatea actualizării datelor personale la bănci, ofensiva hipermarketurilor Carrefour şi Cora şi despre proiectul e-România. Printre alte subiecte, guvernul crede că a găsit o soluţie de finanţare a investiţiilor, iar bancherii cred în stabilitatea cursului.
Bancherii cred în stabilitatea cursului în următoarele luni
Deşi cursul valutar fluctuează în continuare sub pragul de 4,1 lei/euro, bancherii spun că marjele sunt normale şi se aşteaptă la o stagnare a cursului până în vară. Ionuţ Dumitru, economistul şef al Raiffeisen Bank, a explicat pentru Bursa că, în ciuda aprecierii uşoare a leului, cursul a fost extrem de stabil în ultima perioadă, iar fluctuaţiile au fost normale: "Pentru următoarele luni estimez că leul se va menţine în jurul pragului de 4,1 lei/euro, urmând ca mai apoi să coboare spre 4 lei/euro. Nu văd fluctuaţii pe piaţă foarte mari în următoarea perioadă, cursul va urma aceeaşi tendinţă de până acum".
Mai avem 2 săptămâni pentru actualizarea datelor personale la bănci
Clienţii care nu îşi actualizează până pe 31 martie datele personale la băncile cu care lucrează ar putea să se trezească cu conturile blocate, scrie Curierul Naţional. Cerinţa este impusă de un regulament al BNR şi de normele europene. Conform acestora, băncile nu pot să ofere servicii clienţilor despre care nu deţin un set de informaţii de bază. Băncile au primit în toamna anului trecut posibilitatea de a prelungi cu încă 6 luni termenul în care trebuie să îşi actualizeze baza de date cu informaţii privind propriii clienţi. La sfârşitul lui martie, această perioadă va expira la multe bănci.
Un FNI pentru păcălirea FMI
După modelul Fondului Proprietatea, unde a plasat cele mai bune acţiuni deţinute de stat la circa 88 de societăţi comerciale, guvernul Emil Boc pune la cale apariţia unui nou fond din care