Parteneriatul de Mediu pentru Marea Neagră este lansat oficial la Bruxelles, marţi, 16 martie, în prezenţa miniştrilor de resort din statele membre şi a celor din statele partenere din cadrul Politicii Europene de Vecinătate (Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova şi Ucraina). Ministrul Mediului, Laszlo Borbely spune că parteneriatul este un pas important pentru România, ţara noastră fiind poate cea mai interesată ca iniţiative precum acest parteneriat şi Strategia Dunării să fie coerente.
Parteneriatul de Mediu pentru Marea Neagră este lansat oficial la Bruxelles, marţi, 16 martie, în prezenţa miniştrilor de resort din statele membre şi a celor din statele partenere din cadrul Politicii Europene de Vecinătate (Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova şi Ucraina).
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely (audio) spune în acest context că parteneriatul este un pas important pentru România, ţara noastră fiind poate cea mai interesată ca iniţiative precum acest parteneriat şi Strategia Dunării să fie coerente, mai ales după 2014.
"Este un succes important pentru că, pe lângă alte parteneriate avem lansat oficial şi acest parteneriat. Acum trebuie să vedem cum umplem de conţinut acest parteneriat, care are unele iniţiative", spune ministrul.
Noua iniţiativă va contribui substanţial la cooperarea regională în bazinul Mării Negre, dar mai e nevoie de unele discuţii de clarificare cu Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN), în particular cu Rusia şi Turcia, explică ministru Borbely.
"Mă angajez să discut personal atât cu miniştrii de resort din aceste două tari, cât şi cu reprezentanţii OCEMN, pentru a le explica faptul că acest parteneriat este în beneficiul lor şi că va avea un rol foarte important în luarea deciziilor. Din acest punct de vedere, sper să putem clarifica aceste probleme. E un început şi România îşi oferă serviciile pent