Cand atingem lucrurile din jurul nostru nu lasam in urma doar amprentele degetelor, ci si unele microbiene, unice, de asemenea. Pentru ca nu exista doi oameni cu aceeasi amprenta microbiana, descoperirea ar putea ajuta in lupta cu criminalitatea, spun cercetatorii americani.
Iar ce este paradoxal e faptul ca aceste amprente lasate pe obiecte rezista si doua saptamani, chiar in ciuda schimbarilor de temperatura, umiditate etc., dupa cum relateaza Reuters.
Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea Colorado, in Boulder, oamenii sunt "colonizati" de miliarde de microbi, atat la nivelul epidermei, cat si in organism. Aceste colonii sunt unice de la o persoana la alta si chiar de la o zona a corpului la alta, in cazul aceleiasi persoane.
Cercetand tastatura calculatorului mai multor persoane, oamenii de stiinta au observat ca fiecare avea specificul ei, vorbind despre bacteriile purtate de cel care o utiliza.
S-a observat ca o persoana obisnuita poarta 150 de specii de bacterii pe maini, si ca doua persoane oarecare nu pot avea mai mult de 13% dintre aceste specii in comun, se mentioneaza in raportul aparut in Proceedings of the National Academy of Sciences.
Iar partea buna, in cazul investigatorilor unor crime, este ca aceasta amprenta microbiana rezista in orice fel de conditii indeajuns de mult pentru a oferi informatii folositoare.
In plus, nici nu dispare daca persoana in cauza se spala. La circa doua ore dupa ce ne spalam pe maini, flora bacteriana isi revine la forma de dinainte de igienizare, au explicat cercetatorii.
Cand atingem lucrurile din jurul nostru nu lasam in urma doar amprentele degetelor, ci si unele microbiene, unice, de asemenea. Pentru ca nu exista doi oameni cu aceeasi amprenta microbiana, descoperirea ar putea ajuta in lupta cu criminalitatea, spun cer