Familia Bujoreanu din comuna Poarta Albă, Constanţa, deţine o mică fermă ce oferă produse semipreparate din carne. Nicolae şi Rada Bujoreanu au certificat de producător, calitatea produselor lor, realizate după reţete tradiţionale, fiind atestată prin analize de laborator. Cristian are 27 de ani, este absolvent de medicină veterinară şi îşi însoţeşte părinţii prezenţi pentru prima dată la Târgul Ţăranului organizat, pe 6 martie, la The ARK Bursa Mărfurilor din Bucureşti.
Daniel Bolovan are o stupină la Cârţişoara, Sibiu. Participă de un an la Târgul Ţăranului şi se mândreşte cu specialităţile sale premiate la Târgul Mierii din februarie, de la Câmpina. Ionela şi Mihai Paliştan au o fermă cu păstrăvărie în Palanca, Bacău, şi participă de 3 ani la târguri de produse tradiţionale. Loredana Stoica din Moldova-Suliţa, Suceava, participă de 5 ani la astfel de târguri, oferind preparate realizate după reţete bucovinene. Aceştia şi alţi câţiva producători au participat pe 6 martie la o ediţie specială a Târgului Ţăranului, inaugurarea primei pieţe turistice acreditate Earth Market din Europa de Est. Proiect al organizaţiei internaţionale Slow Food, Earth Market este realizat în România cu sprijinul Grupului de Iniţiativă Radu Anton Roman, promovând hrana de calitate, curată şi corect preţuită, bucatele tradiţionale şi culturile locale.
O bună parte din istoria sa, lumea rurală a statului american Carolina de Nord a fost o gazdă primitoare pentru micii comercianţi, meşteşugarii talentaţi, fermierii deschişi faţă de progres, în general, pentru toţi cei dispuşi să îşi asume riscurile necesare pentru a demara o afacere şi a-şi lua soarta în propriile mâini. Există o tradiţie a antreprenoriatului şi a micilor întreprinzători de care lumea de la sat şi statul Carolina de Nord pot fi mândri. Aceste cuvinte deschid un scurt istoric al antreprenoriatului rural