Implementarea cu prioritate a strategiei eRomania, decizie luata recent de Guvernul Romaniei, implica mai mult decat un simplu site sau portal, asa cum s-a speculat, fiind vorba despre interconectarea intregii administratii publice din Romania, atat centrala cat si locala, a declarat miercuri ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu. Potrivit acestuia, suma de circa 500 milioane euro estimata pentru implementarea acestui proiect va avea ca surse fonduri structurale UE, alte tipuri de fonduri nerambursabile, parteneriate de tip public-privat, credite furnizor, credite de angajament si concesiuni de servicii si outsourcing.
“Strategia eRomania implica mai mult decat un simplu site sau portal, asa cum s-a speculat. Este vorba despre interconectarea intregii administratii publice din Romania, atat centrala cat si locala, astfel incat sa intram in randul lumii din punctul acesta de vedere. Venim in intampinarea cetateanului pentru ca acesta sa nu mai piarda nici timp, nici bani pe la usile institutiilor publice", a declarat ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu.
Tipurile de servicii vizate de proiectul eRomania:
electronice (ex: infiintarea de firme, avize de constructie, schimbarea adresei, plata taxelor si impozitelor);de informare on-line (ex: transport, justitie, agricultura, turism);suport (ex: interoperabilitate, autentificare, Punct Unic de Contact, facturare electronica).
Ministerul comunicatiilor a mai precizat ca pe termen scurt si mediu, strategia eRomania isi propune realizarea a 300 de servicii electronice operationale pana la sfarsitul anului 2011, interconectarea si informatizarea completa a Guvernului Romaniei si a tuturor institutiilor publice, astfel incat accesul cetateanului si a mediului privat la serviciile publice sa fie direct si nelimitat.
Ministerul Comunicatiilor anuntase luni faptul ca Guvernul a apro