Juristul care a ieşit victorios în faţa lui Antonie Iorgovan iubeşte călătoriile, iar istoria este una dintre cele mai mari pasiuni ale sale. Cel mai important proces din cariera juristului reşiţean a avut loc în urmă cu aproximativ zece ani. Acesta l-a confruntat în instanţă pe părintele Constituţiei, Antonie Iorgovan.
Dan Miloş, la cei 40 de ani săi, a ştiut de mic că va ajunge jurist. A crescut într-un mediu în care toţi apropiaţii săi şi-au dorit acelaşi lucru. „Inclusiv sora şi prietenul meu din copilărie sunt jurişti. Mă visam în faţa instanţei, deşi nu ştiam exact ce presupune acest lucru. De abia mai târziu am descoperit cât efort şi timp îţi ia să ajungi un jurist bun”, povesteşte Dan Miloş.
Reşiţeanul a fost admis la Facultatea de Drept din Bucureşti, imediat după Revoluţie. „Generaţia de tineri din acea vreme încerca să facă tranziţia la normalitate, de la o societate închistată în norme şi tipare de tip sovietic, înspre un sistem de drept, bazat pe respectarea individului. Nu mi-a fost greu să mă acomodez nici la societatea de atunci şi nici la ceea ce a însemnat trecerea de la un oraş mic, precum Reşiţa, la capitala ţării”, spune tânărul, care are ca pasiune istoria. „Încă din şcoala generală, am avut norocul să îmi ajungă pe mână cărţi importante despre istorie, pe care le citeam instant. De atunci, am rămas cu admiraţia pentru lumile demult apuse. Napoleon a fost unul dintre personajele istorice, pe care le-am îndrăgit cel mai tare, dar nu ca şi dictator sau cuceritor, ci ca un om care a pus bazele legislaţiei administrative şi juridice la nivel european, prin vestitul său Cod”, povesteşte juristul.
Lupta contra lui Iorgovan
Cel mai important proces din cariera juristului reşiţean a avut loc în urmă cu aproximativ zece ani. Acesta l-a confruntat în instanţă pe părintele Constituţiei, Antonie Iorgovan. „Îmi amint