Copiii din Centrul Gavroche, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, riscă să ajungă în stradă dacă autorităţile locale nu vor reacţiona. Imobilul nu mai face parte nici din domeniul public, fiind scos anul trecut de consilierii generali.
Clădirea în care minorii, victime ale traficului de fiinţe umane, beneficiază de hrană, îmbrăcăminte, asistenţă medicală, consiliere psihologică a fost revendicată de SC Bucur Obor SA. Circuitul actelor între instituţii, dar şi o hotărâre aprobată de Consiliul General al Capitalei a făcut posibil ca reprezentanţii societăţii în cauză să obţină în instanţă o decizie definitivă prin care li se dă dreptul de proprietate.
Direcţia de Asistenţă Socială a făcut recurs, acum procesul fiind în derulare. Cu toate acestea, astăzi cei de la SC Bucur Obor SA au anunţat că vor veni cu un executor judecătoresc. Istoricul imobilului este încâlcit, mai ales că a fost administrat de-a lungul anilor de mai multe ministere.
Până anul trecut, Centrul Gavroche se afla la poziţia 1866, făcând parte din inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Bucureştiului. Între timp, SC Bucur Obor SA a solicitat municipalităţii scoaterea imobilului din domeniul public pe motiv că este proprietatea privată a societăţii. SC Bucur Obor SA a invocat Titlul de proprietate, emis de Ministerul Comerţului la data de 28.04.1995.
Dar din prevederile art. 1 din HG nr. 339/29.04.1999 privind transmiterea unui imobil, proprietate publică a statului, din administrarea Ministerului Sănătăţii în administrarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale rezultă că la acea dată Centrul-Pilot Gavroche era proprietate publică a statului.
Acesta se regăseşte printre instituţiile care funcţionează în subordinea Ministerului Muncii până în anul 2004, când a trecut în subor