Oboseala ii provoaca migrene
Aparent sanatos, copilul se confrunta cu suferinte cumplite si ajunge sa se izoleze. Desi nu a fost complet stabilita cauza, se pare ca oboseala intelectuala, stresul, modificarile atmosferice, inhalarea fumului de tigara, calatoriile lungi cu mijloacele de transport si predispozitia genetica ii pot da dureri puternice de cap, care ii pun viata in pericol.
Copilul isi poate pierde cunostinta
Cu toate ca durerile pornesc de la jumatatea capului, ele se extind catre ochi si tample. De multe ori, copilul are stari de voma, ameteli, stare de rau general, iar in situatii complicate poate chiar sa-si piarda cunostinta temporar. In plus, inaintea crizei migrenoase, el poate sa aiba o stare de deprimare, cand fuge de lumina si se izoleaza in cea mai intunecata camera din locuinta, sau, din contra, sa fie binedispus. Aceste simptome pot, insa, sa persiste si dupa disparitia crizei.
Cum ii acorzi primul ajutor?
Din pacate, ca parinte nu prea ai cum sa intervii sa-i acorzi copilului primul ajutor in timpul crizei. Prima masura pe care trebuie sa o iei este sa-l duci la cel mai apropiat spital, deoarece tratamentul se realizeaza cu succes doar la recomandarea si sub stricta supraveghere a medicului. Produsele farmaceutice trebuie administrate in doze optime, calculate in functie de starea copilului. Se folosesc medicamente antialgice, care combat durerea. Daca nu poate dormi, i se administreaza fenobarbital injectabil. Pentru starile de hiperexcitabilitate si anxietate se recomanda diazepam, avand efect calmant. Psihoterapia are un rol important in recuperarea copilului care a suferit o criza migrenoasa.
Tine-l putin intr-o camera intunecata!
In timpul crizei si imediat dupa incearca sa-l tii putin timp intr-o camera intunecata si fara zgomot, in repaus la pat! In plus, este bine sa stii ca tratamentul medica