Un bloc de sare, o piatră banală sau un lemn inform se transformă în mâinile lui Mircea în artă pură.
Şi-a descoperit talentul abia la 17 ani, după ce începuse un liceu industrial şi îşi petrecea orele de practică într-un atelier de strungărie. De cum a pus mâna pe creion şi lut, şi-a dat seama că are vocaţie şi, încurajat de familie, s-a înscris la Liceul de Artă din Ploieşti.
A fost admis în clasa a XII-a, a recuperat anii pierduţi şi a intrat la Facultatea de Artă Decorativă şi Design. Lucrează în lut obiecte ceramice, pictează, inclusiv vitralii bisericeşti, însă pasiunea lui cea mai mare este sculptura.
De câţiva ani, a descoperit potenţialul imens al pietrelor de râu de pe Valea Teleajenului din care a făcut o provizie importantă în atelierul său din Ploieşti. "Dacă la prima vedere nu spun nimic, după şlefuire iese o coloristică extraordinară. Şi mai interesant, foarte multe conţin fosile de animale", a observat Mircea.
În noiembrie anul trecut, Muzeul de Geologie din Bucureşti i-a găzduit sculptorului o expoziţie cu obiecte de artă realizate doar din astfel de pietre. Pentru specialiştii de aici a fost o adevărată provocare identificarea speciilor de animale captate de timp în pietrele de pe Valea Teleajenului.
"O singură astfel de piatră este o hartă planetară, acolo este înscrisă istoria nostră de mii de ani", spune Mircea.
Flexul ca obiect de artă
Un alt proiect interesant în care a fost implicat a fost o expoziţie de sculpturi în sare, de dimensiuni imense, în salina de la Slănic. "Îmi doresc să deschid un muzeu al sculpturilor din sare în această staţiune pentru că nu există aşa ceva în ţară, iar potenţialul turistic al zonei este foarte mare", spune Mircea.
Vara, participă la work-shop-uri pentru copii, organizate peste tot în ţară, în zone de munte, sau în Olanda, unde are un parteneriat cu Şcoala Britanic