Lucrările de reabilitare a Centrului Istoric al Capitalei n-au fost terminate nici până-n ziua de azi. Au fost începute în 2006 şi urmau a fi finalizate în 2008. În plan erau 14 străzi, însă în patru ani s-a intervenit doar pe patru artere, însă nici aceste lucrări n-au fost autorizate, fiind făcute prost. Contractul dintre municipalitate şi firma spaniolă SEDESA a fost reziliat în 2009. Pentru acest proiect au fost puse la bătaie 30 de milioane de euro. Urmează o licitaţie pentru care Primăria Capitalei mai dă peste 3,5 milioane de euro pentru atribuirea unui contract de consultanţă şi supervizare.
În urmă cu patru ani, semnarea contractului de execuţie a lucrărilor de reabilitare a străzilor şi utilităţilor din Centrul Istoric dintre primarul general de atunci, Adriean Videanu, şi preşedintele firmei Sedesa Obras y Servicios SA din Spania, Miguel Escriva Ibiza, era anunţată cu mare tam-tam. Programul de reabilitare, în valoare de 20,7 milioane de euro, trebuia să dureze 18 luni de la data începerii lucrărilor şi viza refacerea infrastructurii din zona-pilot, iluminatul public şi instalarea de mobilier urban.
Finanţarea programului avea trei componente: 8 milioane de euro - împrumut BERD, 1,8 milioane de euro - un grant din partea Guvernului Olandei, iar 10,9 milioane de euro proveneau din surse asigurate de Primăria Capitalei. Acestea erau datele prezentate în 2006, pe parcurs însă situaţia s-a complicat. În timpul săpăturilor au fost descoperite vestigii arheologice, fiind vorba despre fundaţiile Hanului Zlătari din secolul al XVII-lea, Hanul lui Constantin Brâncoveanu, Biserica şi Hanul Greci, precum şi cimitire medievale.
Vestigiile arheologice descoperite urmau să fie puse în valoare prin marcare pe pavaj, plăci informative şi chiar expunere directă, în funcţie de starea lor tehnică, prin colaborarea municipalităţii cu Mi