Grupul a prezentat un plan de restructurare care presupune divizarea operaţiunilor rămase
Reorganizarea va rezolva cerinţele creditorilor, însă acţionarii nu vor primi nimic
Gigantul bancar Lehman Brothers a prezentat luni un plan de restructurare unui tribunal din New York, prin care intenţionează să pună capăt celui mai mare faliment din Statele Unite, prin divizarea activelor şi operaţiunilor rămase, relatează CNBC.
Astfel, instituţia financiară vrea să înfiinţeze o nouă companie, numită LAMCO, care va administra activele imobiliare, creditele ipotecare, principalele investiţii, datoriile şi activele pe derivate.
Legea falimentului funcţionează şi pentru giganţi
Lehman Brothers a intrat în faliment la data de 15 septembrie 2008, după ce nu a mai putut face faţă pierderilor generate de ipotecile şi obligaţiunile garantate prin active imobiliare. După declararea falimentului, gigantul bancar a reuşit să vândă divizia de brokeraj şi firma de consultanţă Neuberger Berman, subsidiarele care nu au fost afectate de prăbuşirea pieţei imobiliare.
Faptul că Lehman Brothers a reuşit să vândă aceste divizii şi propunerea de ieşire din faliment de luni, după 1 an şi jumătate, pare să fie o victorie a sistemului Statelor Unite în ceea ce priveşte falimentul. "Declararea falimentului a creat întrebări dacă acest sistem ar putea suporta un caz de asemenea amploare", a declarat Jack Williams, profesor de Drept la Universitatea din Georgia, adăugând că cei care au ridicat asemenea probleme s-au înşelat. "Modul în care sistemul este construit funcţionează pentru cei mici, pentru cei mijlocii şi pentru giganţi", a mai spus acesta.
"Planul propus reprezintă o rezolvare corectă pentru toţi creditorii"
Instituţia financiară a mai anunţat că planul de reorganizare, la care s-a muncit de câteva luni, va asigura ef