Un psihiatru australian militeaza pentru recunoasterea melancoliei ca si boala mintala distincta, dupa ce acest diagnostic a fost scos din manualele de boli mintale, in 1980.
Gordon Parker conduce o echipa internatioanala de psihiatrii care isi doresc ca melancolia sa fie recunoscuta ca boala mintala, relateaza The Telegraph. Melancolia a fost descrisa prima oara de Hipocrate, in secolele V si IV, i.Hr. Insa in secolul XX a decazut din drepturi, ea nemaifiind recunoscuta ca boala de sine statatoare, nemaiputandu-se da acest diagnostic.
In prezent, psihiatrii trebuie sa aleaga intre depresie minora si majora, atunci cand se confrunta cu pacienti ce prezinta semne de melancolie.
Aceasta afectiune nu raspunde decat la anumite tipuri de antidepresive, fiind o afectiune ce apare de la nastere si nu ca rezultat al factorilor de mediu. Un tratament nepotrivit, cum ar fi psihoterapia sau consilierea, nu ajuta, ducand adesea la sinucidere, spun pishiatrii.
Cei care sufera de aceasta afectiune nu se pot concentra si nu au energia necesara pentru a duce la bun sfarsit activitati de zi cu zi, cum ar sa se ridice din pat si sa-si faca un dus. Aproape o treime dintre aceste persoane au halucinatii. Sunt persoane nefericite, care nu pot gasi placere in nimic, ce nu pot fi inveselite si nu le preocupa nimic.
Un psihiatru australian militeaza pentru recunoasterea melancoliei ca si boala mintala distincta, dupa ce acest diagnostic a fost scos din manualele de boli mintale, in 1980.
Gordon Parker conduce o echipa internatioanala de psihiatrii care isi doresc ca melancolia sa fie recunoscuta ca boala mintala, relateaza The Telegraph. Melancolia a fost descrisa prima oara de Hipocrate, in secolele V si IV, i.Hr. Insa in secolul XX a decazut din drepturi, ea nemaifiind recunoscuta ca boala de sine statatoare, ne