Unitatea Militară 542 de lângă Podul Mureş din Târgu-Mureş ar putea ajunge în patrimoniul administraţiei locale. Asta după ce ani la rând primarul de la Târgu-Mureş, Dorin Florea, a cerut ca toate cazărmile dezafectate ale Armatei de pe raza oraşului să fie transferate municipalităţii. Transferul nu se va face însă cu titlu gratuit, în locul unităţii militare, care a fost dezafectată la momentul reorganizării Armatei Române, Ministerul Apărării (MAp) s-ar alege cu mai multe locuinţe pentru cadrele militare din oraş. Primarul Dorin Florea nu a precizat dacă aceste locuinţe ar urma să fie construite sau dacă ar putea să cedeze chiar din apartamentele cumpărate de municipalitate de la dezvoltatorul imobiliar „Benţa Group", dar a spus că aleşii locali ar putea să le rezolve militarilor circa 20% din solicitările locative ale acestora. „Au și ei probleme locative. Au vreo 380 de cereri de locuințe și atunci am discutat cu ei că mă angajez să susțin un proiect ca cel puțin 20 la sută din aceste locuințe să le dăm lor, să putem fi și noi generoși cu ei, adică să găsim formule prin care să-i ajutăm să-și obțină locuințe", a declarat primarul de la Târgu-Mureș.
IT: Acord semnat
Potrivit lui Dorin Florea, o comisie a MAp a fost prezentă săptămâna trecută la Primăria Târgu-Mureş unde, în urma discuţiilor, municipalitatea şi reprezentanţii ministerului au semnat o înţelegere din care reiese că părţile sunt de acord cu cedarea către administraţia publică locală a cazărmii militare.
Transferul efectiv al clădirii şi al terenului aferent este posibil doar în baza unei hotărâri de guvern, astfel că, pentru a putea prelua cazarma şi cele 4,5 hectare de teren aferente acesteia, primarul de la Târgu-Mureş mai are de aşteptat încă cel puţin trei luni.
Odată transferul efectuat, administraţia locală trebuie să decidă ce se va întâmpla cu imobilele de aici, şi