O forma purificata de Omega 3, care consta in asa-zisele grasimi bune, care se gaseste in mod natural in anumite tipuri de peste si in nuci, reduce riscul de cancer al intestinelor, arata un studiu publicat joi.
In cadrul studiului, 50 de pacienti care aveau o mutatie ce predispunea la aparitia polipilor - formatiuni precanceroase in intestincare adesea se transforma in tumori, facand obligatorie inlaturarea unei portiuni din intestin - au fost supusi testelor, jumatate primind cate o doza zilnica de 2 grame de Omega 3 purificata, in timp ce restul placebo.
Dupa 6 luni, numarul polipilor a crescut cu aproape 10% in randul voluntarilor carora li se administrase placebo, dar a scazut cu 12% in cazul celor carora li se daduse suplimentul, relateaza AFP.
Acelasi rezultat se poate obtine si cu medicamentul Celecoxib, folosit deja pentru inhibarea cresterii polipilor in cazul pacientilor vulnerabili. Din pacate, insa, acest medicament are efecte secundare, mai ales in cazul pacientilor mai varstnici.
In contrast cu acesta, Omega 3 nu are efecte adverse, fiind foarte bine tolerat, se mentioneaza in raportul aparut in British Medical Association.
O forma purificata de Omega 3, care consta in asa-zisele grasimi bune, care se gaseste in mod natural in anumite tipuri de peste si in nuci, reduce riscul de cancer al intestinelor, arata un studiu publicat joi.
In cadrul studiului, 50 de pacienti care aveau o mutatie ce predispunea la aparitia polipilor - formatiuni precanceroase in intestincare adesea se transforma in tumori, facand obligatorie inlaturarea unei portiuni din intestin - au fost supusi testelor, jumatate primind cate o doza zilnica de 2 grame de Omega 3 purificata, in timp ce restul placebo.
Dupa 6 luni, numarul polipilor a crescut cu aproape 10% in randul voluntarilor carora li