Presa internă de astăzi scrie despre costurile "revocării" lui Geoană, importarea "instrumentelor de tortură" de către România sau acuzaţiile aduse de China României. Printre alte subiecte, creditorii nu au reuşit să recupereze anul trecut nici măcar o zecime din creanţele companiilor intrate în insolvenţă, iar proiectul de lege pentru tinerii care infiinteaza firme este discutat de Guvern.
„Revocarea” lui Geoană costă un milion de euro. Aceasta ar fi nota de plată, din bani publici, pentru cele zece zile de blocaj din Senat, consumate cu încercarea debarcării PSD-istului. Ştiaţi că parlamentarii au peste 215 zile libere pe an? Dar că, în cele doar 150 de zile în care au program de lucru, senatorii şi deputaţii reuşesc de multe ori „performanţa” să nu facă nimic? În această situaţie se află acum Senatul, supranumit şi Camera superioară a legislativului. De 10 zile, în Senatul României nu s-a mai votat nicio lege. Instituţia este însă în topul ştirilor politice. Semn că, deşi nu au lucrat, senatorii au fost foarte ocupaţi, scrie Evenimentul Zilei.
România, importator de tortură. România a importat din Cehia şi Germania dispozitive pentru aplicarea de şocuri electrice, cătuşe şi sprayuri cu substanţe chimice, considerate "instrumente de tortură", arată un raport al organizaţiei Amnesty International. Documentul arată că tranzacţionarea echipamentelor de poliţie şi securitate concepute în scopul torturii este posibilă din pricina lacunelor juridice. "Anumite state membre UE au acordat licenţe pentru exportul unor astfel de instrumente în ţări în care ele par să fi fost folosite pentru tratamente crude, inumane şi degradante", se arată în documentul citat de Jurnalul Naţional.
China acuză România că face chinezării. În provincia Zhejiang, autorităţile au reţinut îmbrăcăminte etichetate drept produse Versace, Dolce & Gabbana şi Hugo Boss, pr