Tratamentul varicelor şi corectarea formei picioarelor sunt cele mai noi tehnici de acest gen. Prin intermediul scleroterapiei ghidate ultrasonic, varicele dispar după trei şedinţe, iar ajustarea liniei picioarelor cu ajutorul implanturilor se face în 30 de minute.
Aproape jumătate din populaţie suferă de boală varicoasă. Cel mai modern tratament al bolii varicoase este reprezentat de UGS (scleroterapia ghidată ultrasonic).
„Tehnica în sine este nouă, pe plan mondial se foloseşte de 3-4 ani. Cu ajutorul UGS pot fi tratate, fără a fi necesară operaţia chirurgicală, şi venele mari, deoarece această metodă permite injectarea precisă, ghidată ecografic a agentului sclerozant direct în vena afectată, de multe ori greu de abordat", explică medicul Horia Roman, medic primar chirurg în cadrul Clinicii Laurus Medical din Bucureşti.
În 30 % din cazuri, o singură şedinţă de tratament poate fi suficientă. Însă, în medie, sunt necesare două-trei şedinţe terapeutice pentru a scăpa definitiv de problema venoasă. Scleroterapia ghidată ultrasonic nu necesită anestezie, nu implică fire de sutură şi nici cicatrice postoperatorii. „În primele două săptămâni se observă o îmbunătăţire cu 80 la sută a aspectului. În general, pacienţii se pot întoarce la activitatea normală imediat după tratament", spune medicul Horia Roman.
Chirurgie estetică în caz de „paranteze"
Implanturile la nivelul gambelor sunt o altă procedură modernă prin care poate fi îmbunătăţit aspectul picioarelor.
„Persoanele care apelează la o astfel de intervenţie au gambele insuficient dezvoltate şi prezintă neplăcuta „paranteză". Există însă şi situaţii în care pacientul suferă de o boală care duce la atrofierea muşchilor, precum poliomielita. În această situaţie, implantul contribuie la modelarea formei gambelor, astfel încât semnele atrofiei musculare să nu mai fie vizibile", explică d