Lupta pentru locurile de parcare a devenit ceva obisnuit pentru locatarul de la bloc. Ce este neobisnuit este amploarea acestor dispute, devenite uneori pe viata si pe moarte, precum si lipsa initiativei din partea politiei si administratiei publice in vederea rezolvarii acestei situatii.
Oriunde te uiti pe strazile oraselor din Romania vezi ceva comun cu toate celelalte metropole si orase ale lumii: o multime de masini. Ritmul galopant de cresterii numarului de autovehicule a sugrumat multe din ingustele drumuri si strazi din orasele proiectate pentru un volum mult mai scazut al traficului.
Ceea ce insa nu se vede este razboiul ascuns din spatele blocurilor, pentru numarul infim de locuri de parcare existente.
In parcarile publice din spatele blocului, se duc lupte de vointa si nu numai, intre vechii proprietari, care considera ca detinerea unui apartament in bloc pentru perioada lunga de timp le-a acordat drepturi exclusive si absolute asupra unui spatiu de parcare ales de ei in prealabil si noii proprietari sau chiriasi, care au in posesie si ei, la randul lor, un autoturism ce trebuie parcat peste noapte in zona.
Aceste dispute pleaca de la discutii amiabile gen: 'Buna ziua, dar dvs. unde locuiti ca am tot vazut masina parcata aici?' pana la blocari, zgarieri si deteriorari ale autovehicului de posesorul considerat a fi 'de drept' al locului de parcare.
Intr-o discutie purtata de curand cu un vecin pe tema nebuniei cu parcarile din zona, mi-a povestit de o disputa avuta cu un alt vecin din blocul de vis-a-vis. Acesta isi asimilase un loc din parcarea publica si zgaria sau deteriora in diferite feluri masina oricarui alt vecin care se incumeta 'a-i lua lucul'.
Povesti de genul se mai aud, dar socul consta in punctul culminant al 'luptei' care s-a soldat cu domnul agresiv (mecanic de meserie) c