Cadrele didactice anunţă grevă generală de o zi, pe 22 aprilie, iar de lunea viitoare, 22 martie, nu vor mai trece notele şi calificativele elevilor în catalog. Din 25 martie, în toate şcolile nu vor fi ţinute orele, pentru a se dezbate proiectul Legii educaţiei, a anunţat, joi, liderul "Spiru Haret", Marius Nistor (audio). Sindicaliştii ameninţă că dacă în urma acestor acţiuni de protest nu vor fi găsite soluţii pentru problemele lor, la începutul lunii iunie ar putea fi declanşată greva generală pe termen nelimitat.
Cadrele didactice anunţă grevă generală de o zi, pe 22 aprilie, iar de lunea viitoare, 22 martie, nu vor mai trece notele şi calificativele elevilor în catalog.
Din 25 martie, în toate şcolile nu vor fi ţinute orele, pentru a se dezbate proiectul Legii educaţiei, a anunţat joi liderul "Spiru Haret", Marius Nistor.
Sindicaliştii din educaţie sunt nemulţumiţi de nepunerea în practică de către Guvern a sentinţelor judecătoreşti privind drepturile salariale.
Profesorii mai sunt nemulţumiţi şi că din septembrie vor fi disponibilizaţi aproximativ 17.000 de angajaţi din învăţământ prin reducerea veniturilor impusă de aplicarea legii salarizării unitare.
Sindicaliştii ameninţă că dacă în urma acestor acţiuni de protest nu vor fi găsite soluţii pentru problemele lor, la începutul lunii iunie ar putea fi declanşată greva generală pe termen nelimitat, care va duce la neîncheierea situaţiei şcolare, deci la blocarea anul şcolar.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a promis că va analiza revendicările sindicatelor şi le-a invitat, între timp, alături de asociaţiile părinţilor şi cele ale studenţilor la discutii privind viitoarea lege a educaţiei, aflata în dezbatere în următoarele două săptămini.
Ministrul Daniel Funeriu a anunţat miercuri principalele modificări ale acestei legi. Astfel liceul va dura trei ani, incepand cu c