Un sejur de cinci zile la hotelul Mănăstirii Tismana costă 520 de lei de persoană. Cele mai căutate mănăstiri vâlcene pentru petrecerea Nopţii de Înviere sunt Bistriţa, Hurezi, Arnota şi Dintr-un Lemn.
Credincioşii care vor să petreacă Noaptea de Înviere la Mănăstirea Tismana din Gorj pot fi găzduiţi şi gratuit, pe o perioadă de patru zile, începând din sâmbăta Paştelui. „La mănăstire, preţul cazării este la aprecierea fiecăruia. Avem deja solicitări de la mai multe familii din Craiova şi Bucureşti“, ne-a spus una dintre măicuţe.
Masa se poate servi la hotelul Mitropoliei din Tismana, unde sunt disponibile şi 100 de locuri de cazare, iar un sejur de cinci zile, cu cazare şi masă, costă 520 de lei de persoană. „Le-am pregătit oaspeţilor un meniu special, cu bucate tradiţionale, printre care drob, ouă roşii, ciorbă şi friptură din carne de miel, păstrăv, pască şi cozonac“, a declarat administratorul hotelului, Anton Miuţe.
Şi turiştii care doresc să petreacă Noaptea de Înviere la o mânăstire din judeţul Vâlcea trebuie să îşi facă rezervare din timp, cererile fiind numeroase. Cele mai căutate locaşuri de cult sunt Bistriţa, Mănăstirea Dintr-un Lemn, Hurezi şi Arnota. Pentru a reuşi să îşi păstreze clienţii, măicuţele nu au majorat preţul de cazare la mânăstire. „Oferim cazare în zece camere tip hotel, adică două locuri cu baie, preţul fiind de 70 de lei pentru o cameră. În ofertă este inclusă şi masa de Paşte”, a precizat maica Ambrosia, stareţa Mănăstirii Arnota. La mănăstirea Bistriţa oferta cuprinde 60 de locuri, în dormitoare de câte patru sau şase paturi, preţul fiind de 80 de lei pentru o cameră.