Colegul de platforma vecina, domnul Gotiu, ne dedica un post si se intreaba la final daca nu ar fi bine sa lanseze si barbatii Banderas: “O platformă în care să povestim “ca între bărbați”, ce așteptări avem de la femei. Ce spuneți, fetelor, v-ar interesa?”.
Intrebarea vine pe ideea ca Pandora’s ar fi citita mai mult de barbati decat de femei: “Că mărturisirile și ”indecențele” nu sunt doar ”bârfe cu fetele”, ci semnale transmise masculilor despre cum ar vrea ele să fie tratate. Pe stradă, în societate și, mai ales, în pat. Lucruri pe care inutil le-ai căuta în cărțile Mihaelei Miroiu ori ale Aurorei Liiceanu”.
Scenariul este clasic: fetele fac ce fac, dar tot cu gandul la barbati. Asteptam cercetatorii britanici sa ne spuna daca e adevarat sau nu, intr-un studiu viitor si doar dupa o scanare completa a creierului, pentru a afla o data pentru totdeauna raspunsul la aceasta nelamurire. Care e gandul ascuns cu care pornim la drum, barbat, femeie etc, ramane, pana atunci, doar o intrebare la care ne dam cu presupusul. Tot ce putem comenta este rezultatul. Eu spun, in mod extrem de subiectiv, ca planeta asta poate fi catalogata oricum, dar nu plictisitoare.
In ceea ce priveste Banderas, as propune mai intai o comparatie: revistele pentru barbati si textele autorilor de pe Pandora’s. E nevoie de o companie feminina pentru a vorbi despre sentimente, relatii. Sau, cel putin, asa s-a aratat pana acum. Ar fi interesant sa ne contraziceti.
Si, daca tot suntem la scenarii, mi-a placut mai mult cel al lui Digital, lasat la articolul de pe Vox, pe care l-am adus si aici: “deunazi fetele afirmau ca ele ar putea trai singure, fara barbati pe planeta, dar barbatii n-ar fi in stare de asta. ma intreb si va intreb: pandoras e un mic antrenament inainte de…?!”.
Voi ce spuneti? Ar putea femeile sa traiasca singure? Dar barbatii? Urmăreşte-ne pe Facebook şi