Craiovenii îşi neglijează dantura pentru că nu au noţiuni elementare de igienă dentară şi pentru că serviciile medicale stomatologice sunt scumpe, iar sumele alocate de Casa de Asigurări de Sănătate sunt derizorii.
Accesul populaţiei la servicii stomatologice este marea durere a dentiştilor craioveni, dar şi un subiect care se va afla pe lista de discuţii în cadrul Congresului Internaţional de Medicină Dentară care se va desfăşura la Craiova în perioada 24-26 martie, sub auspiciile Facultăţii de Medicină Dentară din Bănie. „Probleme curente ale medicinei dentare în Uniunea Europeană“ se intitulează prelegerea care va fi susţinută de dr. Georgios Tsiogas din Grecia în cea de-a doua zi a congresului şi care va da tonul dezbaterilor pe această temă. Medicii dentişti sunt mândri că vor avea un congres de o asemenea însemnătate la Craiova şi speră ca autorităţile sanitare să conştientizeze importanţa acestui domeniu al medicinei în viaţa comunităţii. Dentiştii din zona Olteniei sunt bine pregătiţi -
de 20 de ani există la Craiova Facultate de Medicină Dentară - şi sunt în permanenţă la curent cu noutăţile în domeniu, fie că este vorba de implantologie orală, protetică cu sprijin implantar, odontologie sau estetică dentară, prin contactele active pe care le au cu colegii din alte centre universitare din ţară, dar şi cu medici renumiţi din străinătate. Cabinetele stomatologice private sunt foarte bine dotate, lucrează cu materiale performante, iar pregătirea studenţilor se face de trei ani în cabinetele proprii ale Facultăţii de Medicină Dentară.
Plafon doar pentru doi pacienţi
În ciuda tuturor acestor progrese, cabinetele stomatologice duc lipsă de clienţi. Lucrările dentare sunt foarte scumpe pentru majoritatea populaţiei, cu toate că preţurile sunt mult mai mici decât în celelalte state din Uniunea Europeană.
Românii sunt prea s