O rețea de hoți "clona" paginile web ale unor societăți care se ocupă cu vânzarea "second hand" a mașinilor din domeniul construcțiilor.
Ofereau o gamă diversificată de produse din domeniul construcțiilor, dar în realitate nu vindeau nimic. Nu aveau nici măcar o lopată, un ciocan sau un târnăcop pe care să le comercializeze. Realizau copii ale paginilor de Internet specializate cu vânzarea la "mâna a doua" a mașinilor grele și se îmbogățeau. Banii strânși îi trimiteau în țară și îi investeau în afaceri imobiliare.
În acest mod acționa un grup de 13 infractori (12 români și unul sârb), prinși de polițiștii spanioli, într-o acțiune la care au colaborat cu agenți din România și Cehia, anunță ziarul"El Pais".
Excavatoare, tractoare, camioane, buldozere, absolut orice ce găsești pe o pagină de Internet specializată, puteai găsi pe paginile web "clonate" de infractorii români.
Paginile erau atât de bine realizate încât pe ele "apăreau numele, numerele fiscale și sediile sociale ale societăților spaniole, iar la contacte puneau numerele de telefon și adresele de email ale bandei de infractori".
Cu ajutorul unor documente false, ei și-au deschis 20 de conturi bancare la diverse bănci din Spania. Aici victimele își transferau banii, crezând că-și achiziționează produsul dorit. În momentul în care se realizau transferurile, românii trimiteau banii în țară și îi investeau în afaceri imobiliare.
Documentele erau falsificate de un cetățean sârb, rezident în Republica Cehă. Majoritatea infractorilor locuiau în Spania. Grupul era condus de trei români, cu vârstele de 29, 27 și 25 de ani, doi dintre aceștia fiind frați. Cei trei au fost arestați în localitatea Mijas (Malaga), unde locuiau în zone rezidențiale. Arestările s-au făcut în principal în Malaga și Barcelona. Unul dintre infractori a fost arestat în România, iar falsificatorul de documente