Câţiva tineri încearcă să îi convingă pe târgmureşeni să pună mâna pe o carte, măcar când circulă cu mijloacele de transport în comun.
Ideea de a porni şi la Târgu-Mureş campania "Lecturi urbane" a pornit, aşa cum recunoaşte unul dintre iniţiatori, Vlad Lipovan, din plictiseală. Aşa că decât să bată barurile şi magazinele de etnobotanice, mai bine a pus mâna pe telefon, a adunat o mână de prieteni, şi-au luat câte o carte de acasă şi au urcat în autobuzul 4, din Unirii la Combinat. Au ales linia 4 pentru că era mai aproape de firma unde lucrau, dar şi pentru că linia este una din cele mai aglomerate din oraş. A fost atât de aglomerat, încât oamenii abia dacă i-au observat. I-au observat însă babele, care au început să comenteze de tinerii needucaţi care nu se ridică să le cedeze locurile. Au primit câte un semn de carte, cu mesaje prolectură, însă fără prea multe explicaţii. A fost de altfel un experiment al organizatorilor de a observa reacţia publicului la vederea unor tineri care citesc în mijloacele de transport în comun. Reacţie care nu prea a fost, în afară de zâmbete discrete sau miştouri grosolane din partea altor colegi de generaţie. Totuşi, tinerii nu se dau bătuţi şi îşi propun să continue acţiunea, dar data viitoare vor împărţi cărţi şi călătorilor, pentru a-i încuraja să citească, măcar în cele câteva minute de călătorie cu autobuzul. "Călătorii au astfel ocazia să transforme acel timp mort din călătoria cu mijloacele de transport în comun într-unul util şi plăcut. Şi cum zilnic sunt aproape aceiaşi oameni, vor avea şi ceva de discutat după ce îţi citesc cărţile", a explicat Vlad Lipovanu, principalul organizator.
Câţiva tineri încearcă să îi convingă pe târgmureşeni să pună mâna pe o carte, măcar când circulă cu mijloacele de transport în comun.
Ideea de a porni şi la Târgu-Mureş campania "Lecturi urbane" a pornit, aşa cum re