Un studiu american al specialiştilor de la Universitatea din Chicago arată că, în general, femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii, însă ei au o viaţă sexuală mai bogată şi de mai bună calitate decât ele, având dorinţe sexuale şi la vârsta a treia.
"În general, bărbaţii au tendinţa de a fi mai activi din punct de vedere sexual decât femeile, de a aprecia relaţiile intime de calitate şi de a-şi desfăşura activitatea sexuală în mod regulat", constată Stacy Tessler Lindau, coordonatorul-şef al studiului ce a fost publicat în British Medical Journal.
Cei 3.000 de subiecţi au fost împărţiţi în două categorii, în prima intrând cei cu vârste cuprinse între 25 şi 74 de ani, iar în cea de-a doua, cei cu vârste cuprinse între 57 şi 86 de ani.
DIFERENŢE DRAMATICE
Concluziile studiului arată că, după vârsta de 30 de ani, apar diferenţe mari între cele două sexe. Astfel, în timp ce bărbaţii se pot aştepta la încă 35 de ani de sex şi 45 de ani de viaţă, femeile se pot aştepta doar la 31 de ani de sex, dar la peste 50 de ani de viaţă. Potrivit calculelor făcute de LiveScience, aceasta înseamnă că bărbaţii dedică relaţiilor sexuale, după vârsta de 30 de ani, 78% din viaţa lor, iar femeile, numai 61%.
O veste bună pentru ambele sexe este că menţinerea unei stări bune de sănătate înseamnă să te bucuri şi să poţi face mai mult sex. În plus, studiul a mai demonstrat că două treimi din persoanele de vârsta a doua au declarat că se bucură de relaţii sexuale "de bună calitate". Un studiu american al specialiştilor de la Universitatea din Chicago arată că, în general, femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii, însă ei au o viaţă sexuală mai bogată şi de mai bună calitate decât ele, având dorinţe sexuale şi la vârsta a treia.
"În general, bărbaţii au tendinţa de a fi mai activi din punct de vedere sexual decât femeile, de a aprecia relaţiile