Sergiu Nicolaescu va lansa în cinematografe la 9 aprilie, cu numai patru zile înainte de a împlini 80 de ani de viaţă, cel de-al 74-lea film din carieră. "Poker" este cea de-a doua comedie pe care Sergiu Nicolaescu a regizat-o după "Nea Mărin miliardar". Nu-l veţi vedea şi ca actor în această producţie MediaPro Pictures distribută de MediaPro Distribution, aşa cum ne-a obişnuit, pentru că nu s-a considerat niciodată actor de comedie.
Însă distribuţia promite un film măcar la fel de savuros ca piesa de teatru omonimă, care se joacă de ani buni la Teatrul de Comedie. Vladimir Găitan, Horaţiu Mălăele, Valentin Teodosiu, Ion Riţiu, Jojo, Mircea Diaconu, Vasile Muraru aduc pe marele ecran societatea românească postdecembristă. Prin urmare, o mulţime de motive ca să râdem amar.
● Domnule Găitan, în "Poker" jucaţi rolul unui doctor fără conştiinţă. Cât de mult regăsiţi tipologia doctorului pe care îl interpretaţi în film în viaţa reală?
Vladimir Găitan: Grea întrebare. Mi-am făcut foarte multe probleme în legătură cu acest subiect. Am foarte mulţi prieteni, în familie am mulţi apropiaţi care lucrează în această breaslă şi din acest motiv am făcut o declaraţie în caietul-program al filmului. Dar, pentru că există şi un dar, viaţa m-a făcut să cunosc destul de îndeaproape sistemul şi, din păcate, în afară de câteva mici exagerări, personajul meu există şi se face simţit tot mai mult în preajma noastră.
Acest doctor corupt, odios, cinic şi grosier chiar există şi nu este un caz singular, mulţi oameni îl întâlnesc în cele mai dificile momente ale vieţii lor. L-am întâlnit şi eu o dată, dar îmi doresc din tot sufletul să cred că totuşi vorbim despre nişte excepţii.
● Aţi dat vreodată şpagă la doctor sau poate că vi s-a cerut? Sunteţi de acord ca pacienţii să le ofere medicilor mici atenţii prin care să-şi manifeste recuno