Tânărul practică judo-ul de când era de-o şchioapă şi spune că nu are de gând să renunţe pentru că acest sport îl defineşte pe el ca om.
PROFIL
Născut. 5 octombrie 1978, Oradea
Familie. Căsătorit, are o fetiţă de doi ani şi jumătate
Studii. Facultatea de Drept „Vasile Goldiş” din Arad
În familia lui Marius judo-ul avea deja tradiţie pe când el era foarte mic. La cinci ani a fost dus la sala de judo de către fratele său, care practica acest sport deja de foarte mulţi ani. „Fratele meu este mai mare decât mine cu 11 ani şi făcea judo de ceva ani când l-am rugat să mă ducă şi pe mine. El a fost pentru mine un exemplu şi vroiam neapărat să practic şi eu acelaşi spot ca şi el. Mi-a plăcut foarte mult şi am rămas în sala de antrenamente”, povesteşte poliţistul de frontieră.
Marius făcea judo la Palatul Copiilor, unde a fost şi fratele lui, dar după zece ani de practică a fost nevoit să renunţe la sport pentru o perioadă destul de lungă. „M-am accidentat destul de rău la umăr şi am fost nevoit să iau o pauză. Am vrut să profit de acea pauză şi să mă transfer la un club mai mare pentru a face mai multă performanţă. Este vorba de actualul club Liberty. Nu am fost lăsat să fac această mutare şi ca să nu risc să fiu suspendat am renunaţ un timp la judo”, spune sportivul.
Pe podium după zece ani
La câţiva ani după ce s-a angajat la Poliţia de Frontieră, Marius a început să participe la competiţiile organizate în cadrul Ministerului de Interne. La toate aceste concursuri a urcat pe podium. „N-am uitat niciodată judo-ul, chiar dacă au făcut o pauză destul de lungă. Când am început din nou să mă antrenez şi să particip la concursuri, mi-am intrat în formă foarte repede. A fost ca şi cum nu aş fi întrerupt antrenamentele niciodată”, povesteşte poliţistul de frontieră.
Marius spune că pentru el judo-ul este un mod de v