„Câinii“ ţin pe tuşă 11 milionari, în timp ce oamenii care se bat etapă de etapă pe teren au salarii, însumate, sub cele ale vedetelor retrase pe bancă. Rezervele sunt cele care se pot lăuda cu conturi mai „grase” în bancă, în vreme ce titularii se aleg cu gloria.
Cum s-a ajuns la această situaţie? Simplu. Ţălnar a ales să bage în teren, din primul minut, în meciurile din acest retur, băieţi tineri, dornici de afirmare, produse ale clubului şi, firesc, oameni prost plătiţi.
Mai citiţi şi:
Dorinel Munteanu: "Dinamo va întâlni o echipă mai bună decât Steaua"
Ţălnar: "Cu Oţelul va fi trei ori mai greu decât cu Steaua!"
Rezultatele i-au dat dreptate antrenorului dinamovist, care nici nu a mai schimbat formula de echipă. Astfel că Alexe, Scarlatache şi Andrei Cristea le-au luat faţa vedetelor Adrian Cristea, Zicu şi Niculescu. Iar vorbele lui Cristi Borcea au început să aibă acoperire: „În acest retur şi, mai ales, în derby-uri, jucătorii nu evoluează pentru bani. Sumele nici nu contează. Important este să mulţumim publicul, să răzbunăm ghinionul pe care l-am avut anul trecut, când am pierdut titlul în ultimele etape".
Cei mai „Săraci" fac diferenţa
S-a văzut în „şocul" cu Steaua că dinamoviştii au înţeles mesajul, mai ales cei care joacă mai mult pe „burta goală". Chiar tinerii cu salarii modeste au făcut diferenţa în derby-ul cu roş-albaştrii, Alexe şi Andrei Cristea. Deşi acţionarii lui Dinamo au strâns puternic cureaua în ultimele luni, încercând să impună un prag salarial de 150.000 de euro, tot au rămas discrepanţe imense între salariile „câinilor".
S-ar putea ca evoluţiile bune ale tinerilor să nască o revoluţie a „contractelor". Adică noua generaţie să ceară drepturi egale cu cele ale milionarilor de pe bancă. Deocamdată, un simplu calcul arată că, anual, rezervele încasează 1.040.000 de euro, în timp ce titularii tr