Deşi a fost concesionat acum trei ani unei firme ce promitea să-l reabiliteze, cazinoul din Portul Constanţa este în continuare închis. Firma Queen Investments, care în 2007 a primit în concesiune Cazinoul, se obliga să investească nouă milioane de euro în primii cinci ani.
Locul unde odinioară bogaţii României îşi puneau la bătaie averile, iar doamnele îşi etalau toaletele este ameninţat de degradare. Strălucirea de altădată a faimosului Cazinou din Constanţa a apus.
Pereţii monumentului sunt pictaţi cu diferite mesaje: „Proprietate privată", „Dacă te văd în cazinou te împuşc" sau „Închis vizitatorilor. Întrebaţi la primărie". Mai multe geamuri sunt sparte, iar în locul pe unde odinioară se făcea aprovizionarea cazinoului se strânge gunoiul.
Unul dintre paznici spune că multă lume vrea să viziteze cazinoul chiar şi lăsat în paragină. „Dacă îi lăsam pe toţi cei care mi-au cerut să intre, mă îmbogăţeam până acum. Toţi turiştii sunt fascinaţi de cazinou, vor să-l viziteze", a declarat Aurel Arsene. E paznic acolo de aproape cinci ani şi vede cum monumentul de arhitectură se degradează sub ochii lui.
„Se apucaseră să lucreze acum ceva vreme, dar n-au mai venit demult. Doar şefii mai vin în control din când în când. Eu nu pot să las pe nimeni să intre, am o listă foarte scurtă de persoane cărora le este permis accesul. Oricum, clădirea asta n-o să mai fie niciodată ce-a fost", a spus paznicul.
În iunie 2007, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a concesionat cazinoul pentru o perioadă de 49 de ani firmei Queen Investments SRL Bucureşti, care face parte din grupul israelian Queenco Leisure International. Acelaşi grup deţine Cazino Palace şi Casa Vernescu, din Bucureşti.
Contractul de concesiune prevede ca firma să plăteasă anual o redevenţă de 140.000 de euro şi se obliga ca în primii cinci ani să investească nouă milioane de euro. „Firma Q