Diagnosticianul ar fi vrut să aibă grijă de micile necuvântătoare, dar viaţa i-a oferit alte oportunităţi.
La vârsta de 18 ani, imediat după absolvirea liceului, Roman Constantin s-a gândit să-şi încerce norocul peste hotare şi a plecat să strângă cireşe, să stea la soare şi să se bronzeze cu alţi tineri de vârsta lui. „Ştiam că e vremea de cules şi am crezut că dacă plec, voi reuşi să realizez ceva în viaţă“, îşi aminteşte Roman Constantin.
Tânărul a decis să devină diagnostician-terapeut şi să-şi desfăşoare activitatea într-o salină abia după ce a văzut cum un bărbat paralizat a început să meargă mai întâi în cârje, apoi, într-o zi, a renunţat şi la ele şi a reuşit să meargă din nou, la fel ca înainte de a suferi accidentul care îi provocase atâta suferinţă.
„Prima dată când am văzut că prin talpă poţi vindeca oamenii mi s-a părut prea ciudat, însă acum sunt extrem de fericit când văd că pacienţii se simt bine şi starea lor de sănătate se ameliorează“, a adăugat el.
Vindecarea vine din talpă
Roman spune că lucrează pe terminaţiile nervoase, aplicând pacienţilor săi o metodă unică, o combinaţie între presopunctură şi reflexoterapie. Oamenii fac câteva şedinţe, între pereţii plini cu stalactite ai salinei.
Totul se bazează pe atingerea tălpilor picioarelor. „Se lucrează pe terminaţiile nervoase, detoxifierea organismului şi circulaţia periferică a fiecărui individ în parte“, spune Roman Constantin.
În Constanţa a ajuns în toamna anului trecut, la invitaţia patronilor salinei artificiale. Până atunci, lucra cu tatăl său la salina din Târgu Mureş. Între timp, s-a specializat şi a încercat să devină tot mai bun în ceea ce face.
Persoanele pe care le tratează sunt de vârste diferite. De foarte multe ori, oamenii vin şi îi cer sfaturi legate de ceea ce ar trebui să facă pentru o viaţă sănătoasă. „Îi sfătuiesc pe toţi cei pe