Trei inventatori americani au dezvoltat un dispozitiv care se ataşează pe braţ şi proiectează pe antebraţ sau în palmă o interfaţă de comandă pentru computer sau pentru mobil.
Denumit „Skinput", aparatul captează undele sonore de frecvenţă joasă care sunt emise de „mâna de comandă" atunci când este lovită uşor cu degetele celeilalte mâini. Chris Harrison, şeful acestui proiect de cercetare, spune că o astfel de tehnologie va avea nenumărate aplicaţii utile în viitor, întrucât funcţionează cu o precizie aproape la fel de mare precum cea a tastaturilor clasice.
Lovirea uşoară într-un anume punct generează un semnal unic, iar mâna acţionează ca o tastatură, ca şi când ar fi plină de butoane ce pot trimite comenzi. Cum semnalele sonore receptate din diverse zone ale mâinii sunt diferite unele de altele, ele pot fi receptate de „Skinput" drept comenzi separate şi acesta le atribuie funcţii distincte.
În proiectul trimis companiei Microsoft, cei trei inventatori, Chris Harrison, Desney Tan şi Dan Morris, au explicat faptul că mâna emite sunete diferenţiate întrucât, în anumite zone, densitatea osului aflat sub ţesutul lovit este diferită. În plus, ţesuturile moi care acoperă osul sunt de diverse grosimi şi filtrează în mod deosebit sunetul. Cei trei au realizat un dispozitiv care se ataşează cu o bandă elastică pe braţ. În memoria aparatului au fost stocate mai multe sunete înregistrate, iar în timpul utilizării aparatul face o simplă comparaţie între sunetul receptat de microfoane şi cel din baza de date, asociind fiecare sunet unei anumite comenzi.
Militarii îl pot utiliza pe întuneric
Reacţiile nervoase proprioceptive, adică acel simţ special care permite unui om să „ştie" în ce poziţie se află corpul său chiar fără să-l vadă, permit utilizarea acestui gen de tastatură în cel mai deplin întuneric, chiar fără proiectarea imaginilor pe corp,