Ionel Alexandru, şeful PNG Brăila, deşi pledează pentru reducerea numărului de parlamentari, consideră că introducerea sistemului unicameral, proiectul de căpătâi al preşedintelui Traian Băsescu, va reprezenta un aspect absolut deficitar pentru eficienţa segmentului legislativ.
"Fiind discuţia de actualitate, în calitate de preşedinte PNG Brăila şi vicepreşedinte la centru, poziţia oficială a partidului nostru este următoarea: noi nu suntem pentru unicameral, în schimb suntem de acord cu reducerea numărului de parlamentari. Din punct de vedere al sistemului unicameral, motivele noastre sunt următoarele: 1. acest sistem nu este unul sigur, în condiţiile în care o lege nu mai poate fi analizată în altă cameră, fiind una singură. Pe când în sistemul bicameral, orice lege poate să fie mai bine elaborată; 2. ţările avansate, adică cele cu democraţie veche, cum ar fi Franţa şi S.U.A., folosesc sistemul bicameral. Acestea nu au renunţat la acest sistem, lucru care demonstrează că îl consideră eficient, iar pentru România un astfel de sistem nu e bun, mai ales că suntem încă la începutul democraţiei. Din aceste motive noi nu vom susţine decât reducerea numărului de parlamentari", a explicat cu voltă pedagogică liderul PNG-iştilor brăileni. Ionel Alexandru, şeful PNG Brăila, deşi pledează pentru reducerea numărului de parlamentari, consideră că introducerea sistemului unicameral, proiectul de căpătâi al preşedintelui Traian Băsescu, va reprezenta un aspect absolut deficitar pentru eficienţa segmentului legislativ.
"Fiind discuţia de actualitate, în calitate de preşedinte PNG Brăila şi vicepreşedinte la centru, poziţia oficială a partidului nostru este următoarea: noi nu suntem pentru unicameral, în schimb suntem de acord cu reducerea numărului de parlamentari. Din punct de vedere al sistemului unicameral, motivele noastre sunt următoarele: 1. acest siste