Reţetele de cură de slăbire vin, de obicei, la pachet cu o multitudine de sfaturi, unele mai ciudate sau mai neadevărate decât altele. Ziarul The Times of India, citat de ziare.com, le-a ales pe cele mai comune dintre ele şi le-a desfiinţat, pe baza studiillor făcute de-a lungul timpului.
Afinele conţin cei mai mulţi antioxidanţi
Afinele şi-au câştigat renumele de superaliment datorită cantităţii mari de antioxidanţi. Însă acest lucru nu le face superioare altor alimente. Cercetătorii au descoperit că ciocolata neagră are şi mai mulţi antioxidanţi, iar strugurii au aproape la fel de mulţi antioxidanţi că şi afinele.
Fructele şi legumele trebuie ţinute doar la frigider
În realitate, păstrarea lor în acest fel le face să piardă mare parte din nutrienţi. Oamenii de ştiinţă din Oklahoma au descoperit că păstrarea unui pepene la temperatura camerei îi dublează nivelul de betacaroten şi face că nivelul licopenului să crească cu 20%. Nivelul aceloraşi antioxidanţi dintr-un pepene păstrat la frigider, timp de două săptămâni, nu s-a schimbat în aceeaşi perioadă.
Legumele în nuanţe pale au mai puţini nutrienţi
În general e bine să optezi pentru legumele mai colorate, însă există şi excepţii, cele mai bune exemple fiind varza şi conopida. Prima este bogată în vitamine precum A, B,C şi K, iar cea de-a doua este o sursă bună de antioxidanţi, Vitamina C şi folati.
Reţetele de cură de slăbire vin, de obicei, la pachet cu o multitudine de sfaturi, unele mai ciudate sau mai neadevărate decât altele. Ziarul The Times of India, citat de ziare.com, le-a ales pe cele mai comune dintre ele şi le-a desfiinţat, pe baza studiillor făcute de-a lungul timpului.
Afinele conţin cei mai mulţi antioxidanţi
Afinele şi-au câştigat renumele de superaliment datorită cantităţii mari de antioxid