Preţurile mici ale pieselor vestimentare care se vând scump în Spania sunt negociate la sânge la Oradea. La Expo Cavi Fashion, de la Arena Antonio Alexe, producătorii s-au plâns de puterea de cumpărare tot mai scăzută a orădenilor.
Paltoane produse în România, pentru magazine din Franţa, Spania sau Marea Britanie, au fost puse în vânzare la târgul de confecţii şi pielărie de la Arena Antonio Alexe, la preţuri de producător. Cu toate acestea, orădenii nu s-au putut abţine să negocieze „ca la talcioc”, insensibili la numele celebre de pe etichete. „Chiar dacă am afişat preţul de 160 de lei, pentru un trench care în UE se vinde cu cel puţin 100 de euro, vizitatorii tot au simţit nevoia să negocieze. Şi dacă o cămaşă costă cinci lei, la Oradea sunt întrebat care e ultimul preţ”, a spus Cătălin Teodorescu, din Brăila, producător de confecţii pentru lanţuri faimoase de magazine din Europa.
Un alt comerciant, un englez care aduce din Marea Britanie articole din stocurile de anul trecut, s-a plâns şi el de puterea de cumpărare a orădenilor. Deşi vinde cămăşi de calitate, la preţuri de cel mult 45 de lei, sub cele practicate în magazinele brandurilor renumite din Anglia, orădencele nu s-au înghesuit la cumpărături.
Fără profit
Nici lenjeria intimă produsă de Cătălin Botezatu nu a avut mai mult succes la Oradea. „Nu am vândut nici măcar o singură pereche de chiloţi”, a spus Violeta Pânzaru, comerciant. Producătorii de haine din blană şi piele s-au declarat, de asemenea, nemulţumiţi. „N-am dat mai mult de cinci haine pe zi”, a recunoscut Lenuţa Lazia, producător din Arad. Carmen Balint, o orădeancă, a spus că a vizitat ultimele ediţii ale târgului, însă de fiecare dată s-a limitat la a analiza ofertele, fiindcă nu şi-a permis să cumpere ceva.