Cuplurile care trăiesc împreună înaintea nunţii au aceleaşi şanse de a avea o căsătorie lungă ca şi cei care se căsătoresc fără să coabiteze, afirmă un studiu american realizat de Centrele de control a bolilor. Studiul interpretează datele Anchetei naţionale asupra familiei (Naţional Survey of Family Growth), realizat pe 13.000 de persoane.
În cadrul cuplurilor americane, 28% dintre femei şi acelaşi procent de bărbaţi au locuit împreună înaintea primei căsătorii, iar 23% dintre femei şi 18% dintre bărbaţi n-au coabitat cu viitorul partener înaintea căsătoriei. Înainte, conform studiilor, coabitarea era asociată, mai ales în ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, cu eşecul în căsătorie, arată ancheta.
În 2002, bărbaţii care coabitau cu cea pe care doreau s-o ia de soţie aveau tot atâtea şanse, dacă nu mai multe, ca durată căsătoriei să depăşească zece ani: 71% la cei care au coabitat, 69% la pesoanele care n-au locuit împreună înaintea căsătoriei. Potrivit aceloraşi cifre, probabilitatea ca femeile să aibă o căsătorie de zece ani este aceeaşi la cele care au coabitat cu viitorii soţi (65%), ca şi la cele care n-au făcut-o (66%).
În Statele Unite, 46% dintre femeile şi 42% dintre bărbaţii cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani sunt căsătoriţi. În medie, două treimi din primele căsătorii durează zece ani sau mai mult, în timp ce o treime se desfac înaintea celei de-a zecea aniversări. Peste jumătate din coabitari se finalizează printr-o căsătorie în trei ani. Studiul, citat de Agerpres, mai arată că peste un sfert dintre americanii între 40 şi 44 de ani s-au căsătorit de două sau de mai multe ori (27% la femei şi 26% la bărbaţi).
Cuplurile care trăiesc împreună înaintea nunţii au aceleaşi şanse de a avea o căsătorie lungă ca şi cei care se căsătoresc fără să coabiteze, afirmă un studiu american realizat de Centrele de control a bo