Este scriitorul care a adus vestea că un elev de 15 ani a reuşit să publice un volum de proză SF care a fost inclus în antologiile genului.
Cu o modestie ieşită din comun, Andru nu se crede cu nimic mai presus decât colegii săi, doar că, spune el, este puţin mai interesat de ştiinţă şi tehnologie în timpul liber.
Aşa se face că în loc să bată discotecile sau să-şi piardă timpul fără rost, Andru Simionoiu preferă să răsfoiască tot felul de cărţi de science fiction sau navigheze pe internet în căutare de povestioare fantastice interesante.
Tânărul scriitor povesteşte că sub îndrumarea părinţilor a deprins tainele buchiilor încă de la vârsta de 4 ani, iar după numai şase luni a reuşit să citească primul volum din viaţa sa, „Călătoriile lui Guliver de Jonathan Swift”.
„Făt Frumos cu cip în frunte”
Fascinat de povestea fantastică a simpaticului uriaş Guliver, Andru a simţit nevoia de-a lungul timpului să citească din ce în ce mai multe cărţi ale genului, pe care ulterior le-a folosit ca bază de plecare la scrierea primei proze scurte.
Aşa se face că după ce a vizionat filmul „Ghidul autostopistului galactic”, la vârsta de 10 ani, s-a hotărât să scrie şi el o scurtă povestioară pe care a intitulat-o sugestiv „Făt Frumos cu cip în frunte”.
„Când le-am arătat părinţilor mei isprava au rămas impresionaţi de realizarea mea. Aşa se face că am fost încurajat tot timpul să-mi dezvolt această aptitudine pentru scris. N-am făcut niciun curs special doar am fost îndrumat de anumiţi profesori”, mai spune Andru.
Inspirat de titanii SF
Poveştile cu roboţi scrise de cel mai prolific prozator american, Isaac Asimov, reprezintă pentru Andru o lume futuristă de care este fascinate, tot din fragedă copilărie.
Micuţul scriitor îţi redă dintr-o suflare romanele lui Frank Herbert şi sp