Ingrediente: 125g de foi pentru lasagna, 150g carne de pui, 50g morcovi, 50g dovlecei, 50g ceapă verde sau arpagic, 100ml lapte proaspăt integral, 40g unt, 50ml vin alb sec, 10g făină, ulei de măsline, sare.
Preparare: Pune la fiert o oală cu apă în care ai adăugat puţină sare. Toacă dovleceii, ceapa verde, morcovii şi taie carnea de pui în bucăţele mici. Prăjeşte ceapa verde şi morcovul în 10g de unt, stropeşte cu vin şi lasă pe foc până ce vinul se evaporă.
Adaugă carnea de pui, lasă pe foc 10 minute, apoi adaugă dovleceii. Mai lasă pe foc timp de încă 5 minute şi adaugă sarea.
Topeşte 10g de unt într-o tigaie, adaugă făină şi amestecă bine. Adaugă laptele, puţin câte puţin. Lasă sosul pe foc până începe să fiarbă, amestecând timp de 5 minute, la foc mic. Adaugă sarea, apoi ia-l de pe foc.
Când apa a început să fiarbă, toarnă câteva picături de ulei de măsline şi adaugă foile de lasagna, lăsându-le la fiert atât cât este indicat pe ambalaj.
Încălzeşte un platou şi unge-l bine cu unt. Pe măsură ce foile de lasagna s-au fiert, ia câte una, scurge-o de apă şi întinde-o pe platou. Toarnă peste foaie puţin sos, amestecul de pui şi legume, apoi iar sos şi la final pune o altă foaie de lasagna.
Reţetă preluată de pe www.eva.ro
Ingrediente: 125g de foi pentru lasagna, 150g carne de pui, 50g morcovi, 50g dovlecei, 50g ceapă verde sau arpagic, 100ml lapte proaspăt integral, 40g unt, 50ml vin alb sec, 10g făină, ulei de măsline, sare.
Preparare: Pune la fiert o oală cu apă în care ai adăugat puţină sare. Toacă dovleceii, ceapa verde, morcovii şi taie carnea de pui în bucăţele mici. Prăjeşte ceapa verde şi morcovul în 10g de unt, stropeşte cu vin şi lasă pe foc până ce vinul se evaporă.
Adaugă carnea de pui, lasă pe foc 10 minute, apoi adaugă dovleceii. Mai lasă pe foc timp de încă 5 minute şi adaugă sarea.
Topeşte 10g de