Ingrediente: 1/2 ardei verde, 1/2 ardei roşu, 2 roşii decojite, fără seminţe, 1 căţel de usturoi, 1 ceapă roşie, 4 anşoa, 50g brânză feta, ulei de măsline, lămâie, sare şi piper, ierburi aromate, după preferinţe
Preparare: Înfăşoară ardeii şi ceapa într-o folie de aluminiu, pune-le la cuptor, iar după ce s-au înmuiat, taie-le în felii mari. Toacă roşiile foarte mărunt. Pisează usturoiul şi fărâmă brânză feta în bucăţele mici. Pentru a obţine un dressing, amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie, adăugând usturoiul, sarea şi piperul. Pune legumele pe farfurie, presară feta şi ierburile aromate (rosmarin, busuioc, tarhon, etc.) Peste legume aşază bucăţile de anşoa, apoi toarnă dressingul.
Reteta preluata de pe www.eva.ro
Ingrediente: 1/2 ardei verde, 1/2 ardei roşu, 2 roşii decojite, fără seminţe, 1 căţel de usturoi, 1 ceapă roşie, 4 anşoa, 50g brânză feta, ulei de măsline, lămâie, sare şi piper, ierburi aromate, după preferinţe
Preparare: Înfăşoară ardeii şi ceapa într-o folie de aluminiu, pune-le la cuptor, iar după ce s-au înmuiat, taie-le în felii mari. Toacă roşiile foarte mărunt. Pisează usturoiul şi fărâmă brânză feta în bucăţele mici. Pentru a obţine un dressing, amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie, adăugând usturoiul, sarea şi piperul. Pune legumele pe farfurie, presară feta şi ierburile aromate (rosmarin, busuioc, tarhon, etc.) Peste legume aşază bucăţile de anşoa, apoi toarnă dressingul.
Reteta preluata de pe www.eva.ro