La 21 de ani, Larisa Stan se poate considera o timişoreancă împlinită. Pe vremea când alţi tineri de vârsta ei îşi vedeau exclusiv de studii şi de timpul petrecut cu prietenii, Larisa reuşea să mai facă loc în viaţa ei încă unui hobby: voluntariatul. Timişoreanca avea să descopere că ajutorarea poate deveni o modalitate de existenţă.
PROFIL
Născută. 4.11.1989, Timişoara
Studii. Secţia Administraţie Publică a Politehnicii Timişoara, anul II
Experienţă. 8 ani de voluntariat
Familie. Necăsătorită
„Am început timid în şcoala generală cu un Consiliu al Elevilor. Era pentru prima oară când auzeam de un asemenea consiliu. Era printre primele şcoli din România care le cerea elevilor să se implice în viaţa şcolii, dar şi a colegilor lor”, spune Larisa Stan. Tânăra nu a ajuns preşedinta Consiliului Elevilor, dar a avut ocazia ca, ulterior, în timpul liceului, să întâlnească o serie de lideri politici europeni. „Recompensa pentru toată munca grea depusă a venit prin vizitele în străinătate şi sutele de oameni pe care i-am cunoscut”, adaugă timişoreanca.
Consilier al elevilor
La câteva luni de la intrarea la liceu, tânăra voluntară avea să descopere tainele administraţiei publice, ajungând să facă parte din Consiliul Local al Elevilor, o variantă prin care tinerii puteau organiza evenimente pentru semenii lor.
Chiar dacă nu a reuşit să fie aleasă primăriţă, postul fiind ocupat de una dinte cele mai bune prietene ale sale, bănăţeanca a reuşit să îşi continue cariera. Larisa Stan a devenit preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor, de unde a fost remarcată de ONG-uri din străinătate.
Hotărâtă să reuşească
Studentă în anul II, Larisa continuă să cocheteze cu mediul non-guvernamental, dar are şi două locuri de muncă. „Nu am vrut decât să arăt că dacă un tânăr vrea să obţină ceva, nimic nu îl poate