Mirela Grindean organizează la Cluj-Napoca târguri vintage. Este al doilea an consecutiv în care iubitorii de obiecte lustruite de patina timpului se pot regăsi printre obiecte vintage, într-un târg organizat de ea.
Mirela este de meserie tehnician dentar. Moda vintage este doar un hobby care, însă, a îndemnat-o la acţiune. „De ce să nu fie şi în România evenimente vintage?“, s-a întrebat ea. Mai întâi a organizat un târg la Cluj-Napoca, apoi unul în Bucureşti. Şi vor mai urma din nou astfel de evenimente, la primăvară şi vară. Cel mai probabil, Mirela le va organiza în aer liber, într-o grădină. La toată partea organizatorică pune umărul şi soţul ei, Cristian Grindean.
Mai multă îndrăzneală în vestimentaţie
Mirela Grindean speră ca în urma târgurilor sale de obiecte vintage lumea să prindă mai mult curaj să se îmbrace frumos, mai îndrăzneţ. „Când am venit înapoi în ţară m-a deranjat foarte mult că unele fete şi femei se îmbrăcau în culori şterse, în nuanţe cenuşii”, spune Mirela. Cel mai vechi obiect din garderoba ei este o rochie din anul 1920. „O am de la o doamnă care a fost balerină. La rândul ei, a primit-o în dar. Deci e la a treia mână”, spune pasionata de obiecte vintage.
Vintage vs. internet
Doar obiectele pe care le promovează Mirela sunt vintage, nu şi metodele folosite de ea pentru a găsi alţi pasionaţi. „Mulţumită reţelelor de socializare şi e-mailului am reuşit să găsesc în ţară mai mulţi oameni care acceptă să vină la târguri vintage, cu obiectele lor”, spune Mirela Grindean. Tot prin intermediul internetului, mai precis a reţelei de socializare Facebook, aceşti oameni ţin legătura cu pasionaţi de vintage din străinătate, fac schimb de opinii şi informaţii. O parte dintre ei au magazine virtuale, prin care reuşesc să vândă şi să popolarizeze obiectele vintage.
Obiecte cu poveste
Ce anume îi atrage pe iubi