Oamenii generalului Oprea se opun directivelor premierului, inclusiv unor prevederi din programul de guvernare.
Chiar în ziua în care mai mulţi parlamentari traseişti au cerut Tribunalului Bucureşti dreptul la existenţă pentru noul lor partid - Uniunea Naţională pentru Progresul României -, liderul Gabriel Oprea a declarat că va demisiona din funcţia de ministru al Apărării dacă pensiile şi salariile militarilor se vor micşora din cauza reformelor preconizate de Emil Boc. „Mă bat pentru pensiile şi salariile celor din sectorul de securitate, şi aici mă refer la Apărare, Interne, SRI, SIE şi SPP. Dacă îşi vor pierde din pensii sau salarii, îmi dau demisia, pentru că nu mă pot uita în ochii colegiilor mei", a anunţat vineri generalul Oprea, citat de Agerpres. Legea pensiilor şi legea salarizării unice sunt două dintre cele mai importante misiuni asumate de Guvernul Boc la învestire şi ar trebui să aducă schimbări radicale în privinţa calculării veniturilor bugetarilor.
Pretenţiile independenţilor concurează UDMR
Declaraţia de veritabil sindicalist a ministrului Apărării este de natură să-l pună în dificultate pe liderul PDL, Emil Boc. Gabriel Oprea a devenit ministru pentru că a promis că independenţii vor susţine în Parlament Cabinetul PDL-UDMR. Dar pe măsură ce numărul independenţilor a crescut până aproape de egalitate cu UDMR (29-31), au crescut şi pretenţiile, multe exprimate în posturi de conducere. România liberă a relatat deja cum în mai multe judeţe s-a negociat trecerea şefiei unor deconcentrate către independenţi.
Săptămâna trecută tensiunile dintre independenţi şi PDL l-au determinat însă pe Emil Boc să-l contrazică public pe Gabriel Oprea, care declarase că vrea să ceară oficial funcţii în deconcentrate. „Sunt poziţii care se împart pe algoritm - miniştri, secretari de stat, şefi de agenţii. Aceştia vin şi pleacă o dată cu guver