A absolvit Facultatea de Teatru şi Actorie, dar şi-a dedicat viaţa nu numai artelor dramatice ci şi altor activităţi care implică simţul artistic, de la confecţionarea pălăriilor, până la face painting sau croitorie.
În şcoala generală, Andreea visa să participe la o audiţie asemenea celor care se ţin în America, pentru trupele de dansatori. Iubea foarte mult dansul şi muzica, a cochetat chiar şi cu ideea de breakdance.
În clasa a VIII-a, tânăra a avut contact pentru o scurtă perioadă de timp şi cu jurnalismul, fiind colaboratoarea unui ziar local, unde, împreună cu alţi colegi de clasă, realiza săptămânal o pagină dedicată elevilor.
În timpul liceului, priorităţile artistice ale Andreei s-au schimbat, astfel că ea s-a orientat către teatru. S-a înscris într-o trupă condusă de profesorul Mihai Vasile, unde a învăţat foarte multe lucruri, dar s-a şi implicat foarte mult, aducând recuzită sau costume de acasă.
După două încercări eşuate de a intra la Facultatea de Teatru, tânăra a reuşit în cele din urmă să studieze arta dramatică la Facultatea Hyperion din Bucureşti. Spune că anii de studenţie nu i-au adus împlinire şi consideră că această facultate nu este nimic altceva decât o simplă afacere.
Doi profesori renumiţi
Andreea a studiat doi ani cu actorul Sebastian Papaiani, pe care îl consideră foarte bun, mai ales pentru felul în care poate să explice anumite situaţii şi moduri de interpretări. Următorii doi ani, pentru că Papaiani începuse filmările pentru o telenovelă, a ales să studeize la clasa actorului Virgil Ogăşanu.
„Ne-a dus mereu să jucăm prin alte părţi, când dădeam examen de clasă trebuia să jucăm la Notarra, am jucat şi la Bulandra şi la Buzău.
Dacă putea şi avea cum, domnul Ogăşanu ne ducea mereu să interpretăm pe diferite scene. Eu mi-am luat licenţa cu rolul unui bufon", poveşteşte artista.
După te