Vechea parfumerie interbelică de pe Bulevardul Tomis, de lângă Clubul SNC, are o nouă înfăţişare. În noul complex gastronomic Ratatouille s-a investit un milion de euro.
„Sunt trei etaje pe care le-am amenajat. Subsolul este bucătăria, parterul - magazinul cu mâncare pentru acasă (take away), iar etajele le vom inaugura în curând cu o cafenea modernă“, a declarat managerul Ancuţa Zaharia. Investiţia s-a axat în special pe consolidarea clădirii, apoi pe dotarea bucătăriei. Personalul este compus din 12 angajaţi permanenţi.
Preţuri piperate pentru bio
Deşi numele Ratatouille trimite la simpaticul şoricel-bucătar din desene animate, doar faimosul preparat din legume aminteşte de bucătăria franţuzească.
Specialitatea casei, meniul Ratatouille, costă 38 lei kilogramul. Meniul conţine vinete, dovlecei, ardei gras (roşu, verde, galben), cepe, roşii curăţate de pieliţă, usturoi (zdrobit), sare, piper, foaie de dafin, nucşoară, pătrunjel verde tocat. Plus alte ingrediente care dau savoare - secretul bucătarului. „Aducem pe piaţa constănţeană preparatele bio ce au la bază celebrele produse bio. Sunt foarte sănătoase, dar preţul lor este pe măsură.
De aceea am introdus şi bucate româneşti şi internaţionale, în total 150 de preparate“, a declarat maestrul bucătar Laurenţiu Ionescu.
„În curând vom încerca, cu sprijinul unei firme din Germania, să aducem furnizori noi de produse bio, astfel încât preparatele să ajungă la preţuri accesibile. La ora actuală, spre exemplu, pe piaţa bio, 150 grame de măsline costă 20 lei, iar un kilogram de maioneză 60 de lei“, a spus Laurenţiu Ionescu.
În magazinul Ratatouille, printre preparatele bio se numără salatele de crudităţi, dar şi produse de panificaţie, preţurile variind între 15 şi 30 de lei suta de grame.
În schimb, în galantare găseşti produse din bucătăria românească de la 4 lei la