Premierul Emil Boc a dezvăluit, luni seară, că social-democraţii au încercat să-l impună pe senatorul Cătălin Voicu şi în ale funcţii publice, în afară de cea de ministru de Interne. Democrat-liberalul a declarat că, văzând stenogramele din dosarul lui Voicu, sub condiţia că ar fi adevărate, înţelege de ce PSD a insistat să-l propună pe acesta la Interne. "Eu oarecum retrospectiv acum, gândindu-mă la 2009 şi la presiunea cu care PSD voia să-l impună pe domnul Voicu în diverse funcţii publice îmi dau seama că în fapt erau alte interese decât acelea care vizau satisfacerea interesului public.
Ce ar fi însemnat ca o asemenea persoană să ajungă în vârful Ministerului de Interne de exemplu, sau în alte poziţii, vă daţi seama ce ar fi însemnat pentru această ţară? Ştiam de disputa din PSD legată de Cătălin Voicu, am aflat că s-a închis atunci subiectul cu ministrul Oprea (Gabriel Oprea, actualul ministru al Apărării-n.n.), dar au mai fost şi după aceea încercări de a-l impune pe Cătălin Voicu nu numai acolo", a spus Boc, la postul B1 TV.
Întrebat dacă PSD a dorit să-l pună pe Cătălin Voicu la conducerea DGIPI ( "Doi şi'un sfert"), şeful Executivului a evitat să răspundă. "Aş vrea să las în acest moment cursul audierilor de la Senat să meargă mai departe şi să vedem ce se întâmplă, pot doar să spun că înţeleg mult mai multe, acum văzând aceste stenograme, repet, sub rezerva validităţii lor, de ce PSD insista foarte mult pentru ca o asemenea persoană să conducă ministerul de Interne. Vă daţi seama că în acel moment statul român era paralizat de un instrument extrem de important de autoapărare care trebuie să fie Ministerul de Interne", a spus Boc.
Voicu, un argument suplimentar pentru revocarea lui Dan Nica
Emil Boc a mai susţinut că dacă senatorul Cătălin Voicu ar fi ajuns şef la Interne, am fi avut în România o "justiţie paralelă" venită din