La exact trei luni de la închiderea variantei print a ziarului, traficul site-ului este în declin. De când a fost preluat de Cornel Nistorescu, cotidianul.ro a devenit un site cu informaţii tot mai puţine şi secţiuni care rămân neactualizate zile întregi.
Site-ul cotidianul.ro a avut o evoluţie nefericită în ultimul an. După ce a atins un maximum de peste 900.000 de vizitatori unici în luna martie 2009, traficul site‑ului aproape că s-a înjumătăţit în februarie 2010, potrivit datelor furnizate de Studiul de Audienţă şi Trafic Internet (SATI).
„Cotidianul“: cronica unei morţi anunţate
2009, un an crunt pentru media românească
Trustul Realitatea, „ciuruit“ de Vîntu
De ce această scădere? „Pierderea credibilităţii. Oamenii s-au obişnuit să intre pe un site quality, cu ştiri actualizate în timp real, iar acum găsesc un mediu isteric, cu mai multe semne de exclamare într-un articol decât găseşti într-un tabloid întreg", spune Costin Ilie, fostul redactor-şef al cotidianul.ro.
Au plecat numele mari ale site-ului
Atât publicaţia tipărită, cât şi varianta sa online au trecut anul trecut prin mai multe momente cu efecte negative asupra traficului.
Cel mai important dintre acestea a fost venirea lui Cornel Nistorescu la conducerea ziarului în august 2009. „În ciuda inconsecvenţelor din paginile de comentarii, unde războaiele dintre autori depăşeau gradul de pluralism admisibil într-un ziar,
«Cotidianul» era citit de un public cu o anume orientare politică. După apariţia lui Cornel Nistorescu, a avut loc un viraj ideologic care, cuplat cu scandalul demisiilor şi al concedierilor, a îndepărtat o bună parte a publicului", explică analistul Iulian Comănescu.
După numirea lui Nistorescu, mai mulţi comentatori şi jurnalişti au renunţat să mai scrie pentru ziar: Robert Turcescu, Emil Hurez