Florica a făcut o afacere din închirierea costumelor de carnaval şi este căutată de clienţii care vor să aibă o petrecere pe cinste.
Femeia provine dintr-o familie de meşteşugari din zona Olteniţei şi simte că a moştenit talentul şi plăcerea de a se pricepe la cât mai multe şi niciodată nu s-a dat bătută oricât de greu i-a fost.
„Unchii mei au fost croitori, tâmplari, cojocari şi toţi aveau talent la muzică şi cântau frumos. Fetele din familie au fost croitorese, iar bunica lucra la război şi era vraciul comunei. La 8 ani ţeseam la război şi am învăţat să îmi croiesc şi să-mi cos singură hainele“, povesteşte Florica Voicu.
Florica a ajuns însă să lucreze într-o tipografie, iar la 33 de ani a dat la facultate. Nu i-a fost uşor, dar nu îi stă în fire să renunţe. „Terminam munca la tipografie, dormeam două ore şi mă apucam de învăţat până târziu. Locuiam într-o garsonieră care avea un perete plin de mucegai şi dormeam pe un pat făcut din teancuri de ziare. A fost greu, dar a fost şi cea mai frumoasă perioadă a vieţii. Nu e importantă finalitatea, cât drumul pe care trebuie să îl urmezi“, mai spune Florica. A devenit profesoară de limba germană şi în paralel cu meditaţiile s-a hotărât să intre în afaceri.
Costume de carnaval din Germania şi Franţa
Florica a fost fascinată de carnavalul din Koln (Germania), unde există ateliere de creaţie specializate în fabricarea costumelor, aşa că a adus câteva în ţară şi le-a promovat pe internet. Din nou a dat de greu pentru că nu ştia cum să-şi administreze treburile astfel încât să iasă în câştig, dar asta a făcut-o să se ambiţioneze şi mai mult să înveţe.
„Aveam tot mai multe vânzări online mai ales de Halloween. Oamenii vroiau să vadă marfa şi ne vedeam la o benzinărie ca să le-o arăt. Nu-mi place să mă complic cu reclamaţii, iar oamenii au fost mereu mulţumiţi de mine“, explică Florica V