Introducerea accesului la internet de banda larga in sfera serviciului universal, adica printre serviciile de baza la care au dreptul toti romanii, la un anumit nivel de calitate, indiferent de localizarea geografica si la tarife accesibile, ar fi prematura, a declarat pentru HotNews.ro Dorin Odiatiu, director de marketing al Orange Romania. Raspunsul Orange vine dupa ce vineri autoritatea de reglementare in comunicatii a lansat o consultare publica in care intreaba utilizatorii si industria daca ar fi necesara o astfel de masura pentru stimularea dezvoltarii internetului broadband in zonele rurale din tara.
"Opinia noastra este ca, deocamdata, mai sunt multi pasi de facut pentru asigurarea serviciului universal chiar si in ce priveste accesul de baza la internet. Catre aceasta directie ar trebui canalizate eforturile industriei in momentul de fata. Serviciile de broadband ar reprezenta o etapa ulterioara. Ca atare, consideram prematura introducerea accesului la internetul de banda larga in sfera serviciului universal", a declarat pentru HotNews.ro Dorin Odiatiu, director de marketing in cadrul Orange Romania.
Intrebarile adresate de autoritatea de reglementare (ANCOM), privind accesul la internet broadband
"Credeti ca dezvoltarea accesului la internet in banda larga, in special in zonele rurale, ar putea fi stimulata prin considerarea acestuia ca „acces functional la internet” si, implicit, prin includerea acestuia in sfera serviciului universal sau ar trebui utilizate, in mod exclusiv, alte metode de stimulare a cererii si/sau a ofertei (de ex. ajutoare de stat, atragerea fondurilor comunitare destinate pentru dezvoltare regionala sau pentru agricultura, subventionarea cumpararii de computere personale, de abonamente la servicii de acces la internet in banda larga etc.)? Care considerati ca ar fi metodele adecvate pentru stimularea creste